SIX RECIPES IN ONE

This next recipe you can do it with any type of clams, shrimps, fish fillets, pork (sliced or in small pieces), chicken or turkey (sliced or small pieces).

After choosing above the main ingredient, you need (for 2 or 3 people) :

4/6 garlic cloves peeled and cut ( any manner or crushed)
4/6 tablespoons of olive oil
2 tablespoons of margarine or butter
Chopped fresh or frozen cilantro (I like a hand full,you can put less)
Coarse sea salt
Ground pepper
Half or one Lemon juice

First, spread some salt and pepper over the fillets of pork(or whatever you choose).
Fry for 1 or 2 minutes the garlic+olive oil+butter+cilantro, then add the fish or the meat into the skillet and fry it till it's done , stirring occasionally; pork, chicken and turkey(medium-high heat) need more time than fish(do not stir fish- cook first one side and then turn it and cook the other side) (medium-low heat).

Turn off the heat and spread lemon juice over the meat.
You can also add some fresh cilantro leaves.

6 comments:

  1. Isa, amada!
    Por conta do quê tens um blog in english? Tô curiosa rsrs
    Beijuuss n.c.

    www.toforatodentro.blogspot.com

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  2. Regina, a minha filha casou com um americano e como a mãe dele e as amigas, gostam muito de cozinha portuguesa, e não percebiam nada de português, comecei com um blogue, na ideia, de elas tirarem umas receitas.
    Como elas continuam a não perceber português, posso-te explicar, porque parei, ora as americanas, gostam muito de comer, mas detestam cozinhar e têm cozinhas enormes, que são só para vista, ora se elas não cozinham, não vale a pena ensinar-lhes culinária ;-)

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  3. I believe that their children are very lucky.
    I imagine this recipe with shrimp. I'm far from the sea and they are very expensive.
    We could change acerola (fruit) for shrimp?

    Brincadeira...gosto das suas artimanhas.

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  4. Hi Isa!

    I've just seen your marvellous idea!
    Somehow, it reminded me of Chinese food :) which, actually, I like very much!

    So simple to prepare and soooooo tasty!
    Thanks for sharing!

    Have a nice day!

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  5. Fernanda

    Isto seriam receitas simples, para a minha sogra americana fazer, aliás, mais fácil que isto é impossível, mas apesar das americanas terem cozinhas enormes, frigoríficos onde podem enfiar uma vaca inteira, as cozinhas são só para mostra, mandam vir pizzas e comida feita ;) assim passei ao português, talvez alguém aproveite :)

    Bjos

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